Gør minder visuelle

Gør minder visuelle

november 22, 2020 0 Af Tine Greve

Det er altid hyggeligt at gøre minder visuelle ved at lave en kreativ udformelse af noget dejligt, du har oplevet med dine nære. Det kan fx være efter en ferie, at du har lyst til at forevige dine oplevelser. Du kan blive inspireret ved at kigge på forskellige kreative sider og finde ud af, hvordan du har lyst til at indramme din ferie.

Lav en billedbog

Der er ikke noget, der kan fremkalde en følelse og et minde på samme måde som et billede kan. Når du tager på ferie med din familie eller andre gode mennesker, er det derfor en god idé at have et kamera med, så du er klar til at fange alle feriens højdepunkter i øjebliksbilleder. Billeder er nemlig altid så hyggelige at kigge tilbage på, og så kan man altid sidde samlet og snakke alle stunderne igennem efterfølgende, og hvad der er endnu bedre er, at man altid kan vende tilbage til billederne, hvis man har brug for at blive mindet om noget positiv. Men billeder på et kamera er én ting. Noget, du kan gøre for at gøre oplevelsen lidt mere hyggelig, er at få fremkaldt dine billeder og indsætte dem i en personlig billedbog. Yderligere kan du skrive små noter og fortællinger til hvert billede, så bogen bliver ekstra personlig at kigge i. Dette kan du gøre til en tradition, så hver gang I er på ferie, kan i indsætte billeder fra gældende rejse. Dette er også noget, dine børn vil blive glade for i fremtiden.

Saml genstande og tag dem med hjem

Mange har også en tradition med at samle ting, når de er på ferie. Det kan være alt lige fra sten på stranden til små nips købt i specialbutikker. Ligeså vel som billeder, så frembringer genstande også minder. Så hver gang du kigger på din sten eller din souvenir, vil du glædeligt tænke tilbage på den tur, du anskaffede dig tingen på. Et hyggeligt pift til dette kunne være at dedikere et skab eller en hylde i dit hjem kun til de fund, du har gjort. Så ligesom billedbogen, der langsomt vil vokse sig større og større og gemme på alle livets smukke øjeblikke, så kan den hylde eller det skab have samme funktion. Dette bliver et mere synligt element end billedbogen, der er gemt væk, når man ikke bruger den. Men det er også en god måde at blive mindet om hver dag, hvor mange fede stunder, man har haft.

Lav smykker med eksotiske skaller og sten

Det er altid hyggeligt at sidde med sine børn og lave noget kreativt, hvor i alle bliver fuldt beskæftiget. Dette kan kombineres med ferieminder. Kombinationen af ting, du finder på stranden kan nemlig sagtens sammensættes med kreative smykker, du kan lave, og på den måde går man altid rundt med noget særligt om håndleddet eller halsen. Fx små skaller eller sten kan man bore små huller i og derefter sætte dem på en kæde eller snor – sværere er det ikke. Og så er det noget, de helt små ville få glæde af at sidde og lave. Smykkerne har også stort potentiale til at blive smukke og æstetiske, da skaller, man finder på stranden kan nemlig være noget så pæne. Især muslingeskaller og konkylier er gode at bruge til et smykke, og knytteteknikkerne bag resultatet kan man nemt og hurtigt google sig frem til.