Flyv langt med børn – 4 praktiske råd

Flyv langt med børn – 4 praktiske råd

august 16, 2019 0 Af Tine Greve

Skal du ud på en længere flyvetur med dine børn, og er du nervøs for hvordan børnene tager oplevelsen? Dette spørgsmål har mange forældre stillet sig selv, og det er fuldt ud forståeligt. Vi ved selv hvor langtrukken og ubehagelig en lang flyvetur kan være. Særligt hvis der er mellemlandinger indblandet, eller komforten er ringe. I denne artikel vil vi give dig 4 praktiske råd i forbindelse med en lang flyvetur med børn.

1: Underholdningsmuligheder skal være i nærheden

Noget langt de fleste kan nikke genkendende til på en lang flyvetur er kedsomhed. Hver gang man tager et kig på uret, så føler man ikke tiden har flyttet sig. Denne kedsomhed vil børnene også opleve, og derfor er det super vigtigt at have nogle underholdningsmuligheder i kabinekufferten. Her kan du med fordel pakke tablet og høretelefoner ned. En god idé er også at downloade film og serier på forhånd. Tilmed også en masse spil, som børnene kan beskæftige sig med undervejs. Måske du også kan slå tiden ihjel sammen med dine børn med et spil eller en film?

2: Planlæg flyveturen efter børnenes normale sengetid

De lange flyveture vil alt andet lige medføre jetlag, og en forvrænget døgnrytme. Dette skyldes de mange tidszoner, som man bevæger sig igennem. Her kan det være en stor fordel at planlægge den lange flyvetur, så den lapper over børnenes normale sengetid. Så kan de sove størstedelen af turen, og dermed vil de opleve mindre kedsomhed. For ikke at nævne, at turen føles markant hurtigere.

3: Vær i god tid

Når børnene skal med på en flyrejse, så er det altid en god idé at være i god tid. Ofte kan der ske uventede ting, som forsinker processen. Måske finder børnene en legetøjsbutik, som de ikke kan komme ud af lige foreløbigt. Måske skal børnene tisse på et uventet tidspunkt, og pludseligt har i fået travlt. Grunden til at man tager ferie, er jo for at undgå stress. Derfor bør i tage afsted i god tid, for at undgå at få travlt, og blive stresset undervejs.

4: Tjek det pågældende luftfartsselskabs service for børn

Langt de fleste flyselskaber gør en dyd ud af underholdning til den lange flyvetur. I dag vil størstedelen af langdistanceflyene være udstyret med en skærm, hvor der kan spilles spil, ses film og høres musik. Dette er en super måde at få slået tiden ihjel på, men der er også luftfartsselskaber, som gør lige det ekstra for særligt børn. Ofte kan man bestille børnemenuer til de yngste, så de undgår “voksenmaden”, som de måske ikke kan lide. Dette kan gøres på forhånd, og disse menuer er skræddersyet til det yngste segment. På touchskærmene i flyet vil der også ofte være børneserier og børnefilm. Her kan i med fordel også undersøge om de film og serier nu også er på dansk. Dette er nemlig ikke tilfældet i alle fly, og derfor kan det være, at i skal ty til en tablet og høretelefoner med eget downloadet indhold. Så forstår de i hvert fald indholdet af filmen eller serien.